Skip to content

Vrijwilligers in het zonnetje gezet

RPV Groningen heeft op 20 mei jl. haar vrijwilligers in het zonnetje gezet. Op een informele en ontspannende bijeenkomst bij Gasterij Smits in Midwolda werden de vrijwilligers door voorzitter Willie Dieterman welkom geheten.

Hij memoreerde in een korte toespraak de ontwikkeling die de organisatie de afgelopen 2 jaar heeft doorgemaakt. Een kleiner bestuur, met ondersteuning van bestuur medewerkers met een vast takenpakket en overige vrijwilligers die vanuit een pool oproepbaar zijn. Dat is het succes achter de resultaten die de organisatie heeft geboekt. De voorzitter gaf als voorbeeld de ontwikkeling met korte lijnen die op het gebied van de beweegactiviteiten bereikt is. Hiermee kan efficiënt worden gewerkt en waarmee de klanttevredenheid hoog scoort. Hij benadrukte dat dit bereikt kon worden door de samenwerking en inzet van alle vrijwilligers.

Na deze aftrap geeft de voorzitter het woord aan Anne Prins die veel ervaring heeft met vrijwilligersorganisaties.  In zijn presentatie noemt de heer Prins het belang van vrijwilligersorganisaties en de valkuilen die gemaakt kunnen worden door de verenigingen bij o.m. de werving en het onderhouden van de contacten met vrijwilligers. Het was een zeer inspirerend betoog die door de aanwezigen zeer op prijs werd gesteld.

Na afloop hiervan werd een rondvaart gemaakt over de wateren van de Blauwe stad, om daarna terug te keren naar het grill restaurant van Gasterij Smits. In een ontspannen sfeer werd met de groep gedineerd in dit restaurant. Alle deelnemers uiten hun waardering voor het initiatief en het programma van de RPV. We kunnen daarom terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Back To Top