skip to Main Content

Themabijeenkomsten

Het programma voor 2019 ziet er als volgt uit:

Voeding en vermoeidheid

In de donkere dagen van het jaar hebben veel mensen last van de zogeheten winterdip of vermoeidheid. Iedereen weet dat voldoende slaap heel belangrijk is, maar goede voeding wordt niet altijd aan gedacht. Zonde! Met een gezond eetpatroon en aandacht voor bepaalde voedingsstoffen kun je de koude dagen veel energieker door komen. Maar wat is nou gezond? Met alle – soms tegenstrijdige – informatie op internet en berichten in de krant wordt het er niet makkelijker op. Diëtisten Martine Bos en Margriet de Vries nemen ons mee in de wereld van gezonde voeding. En specifiek over voeding bij vermoeidheid. Naast algemene voedingsadviezen zullen zij tips geven hoe je klachten als verkoudheid, misselijkheid en een verstoorde energiebalans gedurende de dag met voeding positief kunt beïnvloeden. Daarbij zal Margriet aandacht besteden aan de mogelijkheden vanuit orthomoleculair perspectief. Wat zijn voedingsstoffen die een belangrijke rol spelen bij je immuunsysteem en die een ontstekingsremmend effect hebben? Zijn er supplementen die hierbij zinvol kunnen zijn? Naast het krijgen van informatie spelen we met elkaar een quiz om je kennis te toetsen en laat Martine je zien welke apps op je telefoon je kunnen helpen om de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding.

Er is ook volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Als je zelf vragen hebt aan Martine of Margriet, geef ze dan alvast aan ons door, dan kunnen zij hier op ingaan tijdens de bijeenkomst.

Wat:                      Themabijeenkomst Voeding en vermoeidheid

Wanneer:           Zaterdag 30 maart 11.00 – 13.00 uur, inclusief lunch!

Waar:                   De Rietschans, Meerweg 221, 9752 XC Haren

Kosten:                leden: € 10,00, niet-leden € 15,00 (je ontvangt een factuur)

Let op:                 Als je een smartphone of tablet hebt, neem deze mee (niet verplicht)

Opgeven:           Aanmelding is noodzakelijk, bij voorkeur via onze website of per e-mail activiteitencommissie@rpv-groningen.nl

Geef je snel op! Er is een beperkt aantal plaatsen.

Verantwoord Medicijngebruik

Weet u van ieder medicijn Op woensdagavond 16 oktober organiseren wij, in samenwerking met het Martini Ziekenhuis Groningen, een themabijeenkomst Verantwoord Medicijngebruik.

Waarom u het inneemt? Hoe en wanneer u het inneemt? Hoe u het gebruik ervan kunt inpassen in uw dagelijks leven? Bent u ook benieuwd welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van medicatie voor reumagerelateerde klachten? En wat betekent eigenlijk ‘eigen regie over de ziekte’ en ‘gezamenlijk besluiten nemen’ (shared decission making) over de behandeling?

Deze themabijeenkomst staat in het teken van verantwoord medicijngebruik. Vele van onze leden gebruiken medicatie. Sommigen een enkel tablet maar het kan zijn dat u meerdere medicijnen moet gebruiken om uw aandoening te behandelen. Wellicht gaat het zelfs om een combinatie van verschillende aandoeningen. Dit kan een waslijst aan medicijnen opleveren. Het ziekenhuis probeert dit altijd in samenwerking met u te bepalen. We zijn benieuwd of u ook het gevoel heeft dat u zelf de regie heeft over uw medicijngebruik en de mogelijkheden die er zijn. Ook bespreken we mogelijke bijwerkingen en kijken we naar veranderingen binnen de arts/patiënt-relatie.

Reumatoloog de heer M.D. Posthumus van het Martini Ziekenhuis zal voorlichting geven over dit breed scala aan onderwerpen waar velen van ons dagelijks mee te maken heeft.

U bent van harte welkom om kosteloos deel te nemen aan de bijeenkomst!

Wat:                      Verantwoord medicijngebruik

Wanneer:           16 oktober 2019, 19.00 – 21.00 uur

Waar:                   Martini Ziekenhuis Groningen

Kosten:                Geen

Opgeven:           Aanmelding is noodzakelijk, bij voorkeur via onze website of per e-mail :activiteitencommissie@rpv-groningen.nl

 

Back To Top
X