Skip to content

Spelregels voor sporten tijdens corona per 19 mei

Het kabinet heeft besloten op 19 mei de tweede stap van het openingsplan te zetten, zodat de binnensportlocaties open gaan. Dat betekent o.m. dat zwembaden weer onder bepaalde voorwaarden geopend gaan worden. Groepslessen zijn echter niet toegestaan. Onze Hydro beweegactiviteit voor mensen met reumatische aandoeningen wordt in groepsverband uitgevoerd, zodat het zwembad hiervoor met de tweede stap nog niet gebruikt kan worden.  Hoe snel de groepslessen weer kunnen starten hangt af van het aantal corona-patiënten in de ziekenhuizen en de ontwikkeling van het vaccinatieniveau. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe moeilijker het virus zich kan verspreiden. Omdat onze deelnemers van de Hydrogroepen veelal tot de risicovolle groep behoren, zullen wij bij ons besluit tot herstart de omvang van de vaccinatiegraad en de besmettingsontwikkeling mee laten wegen.

We zijn met de leiding van de zwembaden in gesprek om afspraken te maken voor de reservering van badruimte voor de rest van het seizoen. Sommige leden hebben de afgelopen maanden hun deelname aan de Hydro opgezegd. Dat is heel jammer, want dat kan betekenen dat sommige groepen te klein gaan worden en dat we deze moeten samenvoegen met andere groepen.

 Wij doen daarom een dringend beroep op onze leden die zich hebben afgemeld voor de Hydro, om zich opnieuw aan te melden als u gebruik wilt maken van een herstart. Dan kunnen we bij de groepsindelingen hiermee rekening houden. Anders is het mogelijk dat u bij een latere instap op een wachtlijst wordt geplaatst.

 Wij streven ernaar om midden juni nadere informatie te verstrekken over de groepsindelingen met de eventuele wijzigingen. We wachten de komende tijd de verruiming van het openingsplan van het kabinet af en informeren jullie z.s.m. over actuele ontwikkelingen.

 

 

Back To Top