Skip to content

Pronkstukken tussen Kunst en Kitsch

Op vrijdag 20 april verzamelden zich ruim 50 leden in Aduard voor een bijzondere bijeenkomst. Een groot aantal kwam aandragen met pronkstukken die zorgvuldig waren ingepakt. Het betrof namelijk een bijzondere bijeenkomst die -naast het formele gedeelte van de ledenvergadering- in het teken stond van ‘Kunst en Kitsch’.

Nadat het formele deel was afgehandeld, gaf Erik Boerma van Boerma’s Antiekhoeve in Uithuizen de aanwezigen een kijkje achter de schermen van zijn bedrijf dat tegenwoordig internationaal opereert. Want  Boerma’s Antiekhoeve levert kunstschatten naar alle windstreken van de wereld.

Na deze inleiding was het tijd voor de bezichtiging van de meegebrachte pronkstukken. Op dat moment zaten de mensen natuurlijk met smart te wachten…. Op enthousiaste wijze ging Erik van tafel tot tafel om de vele voorwerpen te beoordelen. Tenslotte kwam het moment waarop iedereen zat te wachten: de taxatie van de waarde. Soms viel dat mee, slechts een enkele keer tegen.

Na afloop kreeg Erik van de gehele zaal een bijna ovationeel applaus en iedereen was het er over eens: het was een leuke en geslaagde middag.

Back To Top