Skip to content

Ontdek hoe internet u kan helpen bij uw reuma

Dat was het centrale thema op 28 september 2017 van de informatiebijeenkomst over eHealth die door Reumapatiëntenvereniging Groningen in Aduard werd georganiseerd. Ruim 40 geïnteresseerden waren aanwezig op deze boeiende bijeenkomst. Nadat voorzitter Willie Dieterman de bijeenkomst had geopend kreeg Esther Metting, een vrijwilliger uit eigen gelederen, de gelegenheid om de ontwikkelingen van de zorg in relatie met internet uiteen te zetten. Esther wist dit op een vakkundige en boeiende wijze aan de deelnemers te presenteren. Voor – en nadelen van deze ontwikkeling werden belicht. Concrete toepassingsmogelijkheden werden hierbij benoemd.

Na de pauze konden de deelnemers zelf aan de slag met hun Ipad/tablet/iphone/smartphone om verschillende applicaties uit te proberen. Voor de begeleiding en ondersteuning van de deelnemers waren 6 personen van SeniorWeb Groningen aanwezig. Deze stichting organiseert cursussen speciaal bedoeld voor 55+ om ze vertrouwd te maken met het internet. De begeleiding van deze bijeenkomst paste volledig in de werkzaamheden van deze stichting.

Het bestuur van RPV Groningen wil met het organiseren van dergelijke bijeenkomsten haar leden laten zien welke mogelijkheden internet kan bieden ook als je reuma hebt. Zij hoopt hiermee de interesse van haar leden te wekken en de ontwikkelingen op dit gebied te blijven volgen.

Er was grote waardering voor de organisatie van deze bijeenkomst.

Back To Top