Skip to content

Nu ook Reumafitness

Nieuw in het aanbod van beweegactiviteiten voor 2018 van onze vereniging is Reumafitness.

Reumapatientenvereniging Groningen en Fysiotherapie Norg hebben overeenstemming bereikt om Reumafitness voor leden van onze vereniging te verzorgen.

Bewegen is gezond, dat is geen nieuws. Je wordt er fitter en energieker door, botten en spieren worden sterker en je verkleint de kans op overgewicht, hart- en vaataandoeningen en botontkalking. Daarbij heeft bewegen op veel mensen ook een ontspannen effect.

Bij reuma, waaronder reumatoide artritis, acute reuma, artrose en de ziekte van bechterew gaan de voordelen nog verder. Naast sterke botten en spieren zorgt bewegen ook voor soepele gewrichten. Een goede conditie leidt tot minder vermoeidheid en bewegen geeft reumapatiënten vaak ook meer zelfvertrouwen, waardoor angst voor inspanning verdwijnt. Tot welke vorm van beweging iemand met reuma in staat is hangt af van de vorm van de aandoening. Onderzoek heeft in ieder geval aangetoond dat zelfs intensief bewegen geen schade toebrengt aan de gewrichten van mensen met een reumatische aandoening.

Oefeningen

Naast bewegen zijn er ook oefeningen die kunnen helpen om klachten of beperkingen te verminderen. Deze oefeningen kun je grofweg onderverdelen in drie categorieën:

  • Mobiliserende oefeningen richten zich vooral op het beweeglijker maken van gewrichten, bijvoorbeeld rek- en strekoefeningen van de spieren of het bewegen van de gewrichten.
  • Spierversterkende oefeningen vergroten voornamelijk de spierkracht.
  • Stabiliserende oefeningen geven stevigheid aan het gewricht.

 Fysiotherapie Norg

Binnenkort is het mogelijk om onder begeleiding van een fysiotherapeut in groepsverband reumafitness te volgen. De trainingen vinden plaats bij Fysiotherapie Norg aan de Roeghoornweg 1 in Norg.

U kunt zich alvast aanmelden via onze website

www.rpv-groningen.nl of neem contact op met Ellen Dieterman 06 55 86 53 75.

 

Back To Top