Skip to content

Goede voornemens om na de vakantie te starten met Hydrotherapie?

Goede voornemens om na de vakantie te starten met Hydrotherapie?

Je hebt reuma en wat dan

Sporten en bewegen is belangrijk en als het kan graag samen met anderen. 

Reumapatiëntenvereniging Groningen organiseert voor haar leden met reumatische aandoeningen hydrotherapie. Op 8 verschillende locaties in de provincie Groningen en de kop van Drenthe kan er wekelijks worden geoefend in extra verwarmd water.  

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is een actieve vorm van bewegen in extra verwarmd water onder begeleiding van een therapeut of zweminstructeur. Het tempo en de intensiteit van de oefeningen wordt naar behoefte van de deelnemers in de groep aangepast.

Je lichaam voelt lichter aan in het water, gewrichten worden minder belast dan tijdens het sporten op het droge. Bewegen in warm water is goed tegen stijfheid in je gewrichten, het maakt de spieren sterker en houdt je conditie op peil. En niet onbelangrijk is dat de spieren  door het warme water gemakkelijker kunnen ontspannen, waardoor je minder pijn ervaart. 

Ook starten met  hydrotherapie?

In Kardinge(Groningen), Dubbelslag (Delfzijl) en Scharlakenhof (Haren) zijn groepen waar ruimte is voor nieuwe deelnemers. Wil je ook actief bewegen, meld je dan aan via www.rpv-groningen.nl Nadere informatie over tijdstippen en de locaties kun je krijgen bij Ellen Dieterman, coördinator hydro/ledenadministratie, telefoon 050-3050063.

Back To Top