Skip to content

Gezamenlijke inhaalcollecte van ReumaNederland

Beste meneer, mevrouw,

Op maandag 12 oktober is het WereldReumaDag. Op die dag staan we over de hele wereld stil bij reuma en de gevolgen voor mensen met reuma.

Op 12 oktober begint ook de gezamenlijke inhaalcollecte van ReumaNederland, Hartstichting en Longfonds. Dit voorjaar konden we niet collecteren, maar ons werk voor een gezonder Nederland gaat door. Daarom bundelen wij voor één keer onze bussen. Onze collectanten collecteren veilig van 12 t/m 24 oktober en zetten alles op alles voor een mooie opbrengst. Geeft u of bent u een van onze collectanten? Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Op WereldReumaDag 2020 vraagt ReumaNederland extra aandacht voor artrose. Wist u dat al 1,5 miljoen mensen in Nederland artrose hebben? In het tv-programma RTL Koffietijd op 12 oktober vertelt Ingrid Wolters over de grote gevolgen van artrose in haar leven. Kijkt u ook?

Inhaalcollecte van 12 tot en met 24 oktober
Vanaf maandag 12 oktober houdt ReumaNederland samen met de Hartstichting en Longfonds een gezamenlijke inhaalcollecte. Onze 3 fondsen konden niet collecteren in het voorjaar maar ons werk voor een gezonder Nederland gaat door. De collecte duurt 2 weken en loopt tot en met 24 oktober. Lees alles over deze unieke inhaalcollecte!

Wij collecteren veilig, want gezondheid staat voorop

De inhaalcollecte van de 3 fondsen is er om een gezonder Nederland mogelijk te maken. Vanzelfsprekend collecteren wij veilig. Want de gezondheid van iedereen staat voorop. Onze collectanten collecteren altijd op 1,5 meter afstand. En wist u dat bijdragen ook met een QR-code kan?

In actie voor de collecte? Gebruik onze online toolkit!

Bent u collectant voor de gezamenlijke inhaalcollecte? Of wilt u iets doen om onze collecte te ondersteunen? Geweldig! Wij hebben daarvoor handige materialen. Zoals een poster die u kunt ophangen. Of een sjabloon voor uw Facebook-profiel (zie voorbeeld). We vinden het helemaal geweldig als u uw collecte-actie met ons deelt op social media. Meer weten? Bekijk onze online toolkit.

Artroseprofessor bij RTL Koffietijd op 12 oktober om 10.00 uur

Vanwege WereldReumaDag besteedt RTL Koffietijd aandacht aan de ernst van artrose. Er zijn al 1,5 miljoen mensen met artrose en als we niets doen, wordt artrose een echte volksziekte. Professor Margreet Kloppenburg (LUMC) is gespecialiseerd in artrose. Zij komt vertellen wat artrose is en waarom het zo belangrijk is dat er betere behandelingen komen. Kijk ook!

‘Artrose is geen ouderdomskwaal. Het kan je zomaar overkomen.’

Ze kon haar werk en haar dagelijks leven niet meer volhouden door artrose. Ze sliep niet meer door de heftige pijn en kreeg 2 kunstheupen binnen 1 jaar. Ingrid Wolters heeft al veel moeten verduren door artrose. Ze vertelt erover tijdens RTL Koffietijd op 12 oktober om 10.00 uur.

Back To Top