Skip to content

Feest 40 jarig jubileum

Op vrijdag 15 november 2019 gaf RPV Groningen tijdens een zeer druk bezochte bijeenkomst in de Rietschans te Haren een grandioos en gezellig feest ter ere van het 40 jarig bestaan van de vereniging. De voorzitter, Willie Dieterman, merkte in zijn toespraak op dat de doelstelling van de vereniging na 40 jaar feitelijk nog dezelfde is, maar dat de omstandigheden waaronder de vereniging het werk verricht behoorlijk veranderd zijn. De vereniging heeft een professionele organisatie van vrijwilligers die het bestuur ondersteunt. Er is de laatste tijd veel geïnvesteerd in digitalisering en automatisering, zodat snel en efficiënt met de leden gecommuniceerd kan worden.

De heer Ridderbos, directeur- bestuurder van ReumaNederland, sprak namens ReumaNederland zijn waardering uit voor de actieve rol die RPV Groningen in haar werkgebied vervuld. 

Vanaf de oprichting heeft de vereniging zich ingezet om mensen met reumatische aandoeningen te laten bewegen. Hydrotherapie, dat is therapeutisch oefenen in extra verwarmd water, is een van de activiteiten die door de vereniging wordt georganiseerd. De belangstelling hiervoor is de afgelopen jaren steeds meer toegenomen. Er zijn leden die al tientallen jaren gebruik maken van deze oefentherapie.

Het feest stond in het teken van een walking dinner. Ook werd er een pub quiz gespeeld, met soms verrassende antwoorden, maar ook “ oh ja, natuurlijk” . De winnaars kregen als prijs een heerlijke verrassing en last but not least eeuwige roem. De leden waren uitermate positief over de wijze waarop het feest was georganiseerd.

Back To Top