Skip to content

Doe je mee aan een onderzoek over middelen die uit het pakket gaan in 2019?

Beste lid,

Gebruik jij middelen die uit het pakket gaan in 2019, zoals vitamine D, kalktabletten of paracetamol 1000mg? Doe mee aan de monitor van Nivel!

Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan een onderzoek over het gebruik van deze middelen. Het Nivel, een onafhankelijk onderzoeksinstituut, voert dit onderzoek uit met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Deze eerste vragenlijst bestaat uit 3 vragen en kost maximaal 5 minuten om in te vullen. Wanneer je één van de middelen nu gebruikt, dan vragen we je om deel te nemen aan twee vervolg-vragenlijsten. Daarmee wil Nivel de gevolgen van de maatregel in kaart te brengen. Deze vragenlijsten worden in april en oktober 2019 verstuurd. De vervolgvragenlijsten kosten elk maximaal 20 minuten om in te vullen. We hopen dat je bereid bent om mee te werken aan het onderzoek. En deel het vooral ook met leden van jouw reuma patiëntenvereniging.

Ga naar de eerste korte vragenlijst.

 Je kunt de vragenlijst invullen tot 3 januari 2019. Als je al meedoet aan dit onderzoek via een andere uitnodiging, dan hoef je niet nogmaals te reageren.

Waarom dit onderzoek?

Je kunt tabletten vitamine D, calcium (kalktabletten) en paracetamol 1000 mg voorgeschreven krijgen door je arts. Tot nu toe worden deze middelen vergoed als je arts ze voorschrijft. Vanaf 1 januari 2019 worden diverse vormen van deze middelen niet meer vergoed vanuit het basispakket, omdat deze middelen ook zonder recept te koop zijn bij de drogist of apotheek. Het Nivel gaat met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de gevolgen in kaart brengen voor mensen die één van deze middelen gebruiken. De resultaten komen in een openbaar rapport van het Nivel.

 Nog vragen?

Heb je nog vragen over het onderzoek, dan kun je contact opnemen met dr. Anne Brabers, onderzoeker bij het Nivel (a.brabers@nivel.nl).

Alvast bedankt voor je medewerking!

 

Back To Top