Ga naar hoofdinhoud

Reumafitness groepsverband

Bewegen

Bewegen is gezond, dat is geen nieuws. Je wordt er fitter en energieker door, botten en spieren worden sterker en je verkleint de kans op overgewicht, hart- en vaataandoeningen en botontkalking. Daarbij heeft bewegen op veel mensen ook een ontspannen effect.

Bij reuma, waaronder reumatoïde artritis, acute reuma, artrose en de ziekte van Bechterew gaan de voordelen nog verder. Naast sterke botten en spieren zorgt bewegen ook voor soepele gewrichten. Een goede conditie leidt tot minder vermoeidheid en bewegen geeft reumapatiënten vaak ook meer zelfvertrouwen, waardoor angst voor inspanning verdwijnt.

Tot welke vorm van beweging iemand met reuma in staat is hangt af van de vorm van de aandoening. Onderzoek heeft in ieder geval aangetoond dat zelfs intensief bewegen geen schade toebrengt aan de gewrichten van mensen met een reumatische aandoening.

RPV Groningen biedt reumafitness aan in Norg en Zuidlaren.

Voor nadere informatie kunt u met ons contact opnemen via  e-mail ledenadministratie@rpv-groningen.nl

of telefonisch via 050-305 00 63.

 

Aanmelden voor Reumafitness

Door onderstaand formulier in te vullen kunt u zich aanmelden voor Reumafitness. Nadat wij uw gegevens verwerkt hebben ontvangt u van ons per mail een bevestiging van uw aanmelding.

Druk op bijgaande knop om uw aanmelding in te vullen.

Back To Top