skip to Main Content

Overige beweegactiviteiten

Reumapatiëntenvereniging Groningen biedt haar leden naast de hydrotherapie nog meer beweegactiviteiten aan.

Reumafitness

Nieuw in het aanbod van beweegactiviteiten voor 2018 is reumafitness. Met Fysiotherapie Norg is overeenstemming bereikt om Reumafitness voor leden van onze vereniging te verzorgen.


Bewegen is gezond, dat is geen nieuws. Je wordt er fitter en energieker door, botten en spieren worden sterker en je verkleint de kans op overgewicht, hart- en vaataandoeningen en botontkalking. Daarbij heeft bewegen op veel mensen ook een ontspannen effect.

Bij reuma, waaronder reumatoide artritis, acute reuma, artrose en de ziekte van bechterew gaan de voordelen nog verder. Naast sterke botten en spieren zorgt bewegen ook voor soepele gewrichten. Een goede conditie leidt tot minder vermoeidheid en bewegen geeft reumapatiënten vaak ook meer zelfvertrouwen, waardoor angst voor inspanning verdwijnt. Tot welke vorm van beweging iemand met reuma in staat is hangt af van de vorm van de aandoening. Onderzoek heeft in ieder geval aangetoond dat zelfs intensief bewegen geen schade toebrengt aan de gewrichten van mensen met een reumatische aandoening.

Oefeningen

Naast bewegen zijn er ook oefeningen die kunnen helpen om klachten of beperkingen te verminderen. Deze oefeningen kun je grofweg onderverdelen in drie categorieën:

–          Mobiliserende oefeningen richten zich vooral op het beweeglijker maken van gewrichten, bijvoorbeeld rek- en strekoefeningen van de spieren of het bewegen van de gewrichten.

–          Spierversterkende oefeningen vergroten voornamelijk de spierkracht.

–          Stabiliserende oefeningen geven stevigheid aan het gewricht.

Fysiotherapie Norg

Binnenkort is het mogelijk om onder begeleiding van een fysiotherapeut in groepsverband reumafitness te volgen. De trainingen vinden plaats bij Fysiotherapie Norg aan de Roeghoornweg 1 in Norg.

U kunt zich alvast aanmelden via onze website www.rpv-groningen.nl of neem contact op met Ellen Dieterman 06 55 86 53 75.


Nordic Walking

Bij Nordic Walking wandelt u samen met anderen in de buitenlucht. U gebruikt bij het wandelen aangepaste wandelstokken, “poles”. Nordic walking versterkt uw spieren en verbetert uw uithoudingsvermogen. Door het lopen met de stokken gebruikt u uw schouder en armspieren meer dan bij gewoon wandelen.

Nieuw aanbod Nordic Walking in Zuidhorn  

 RPV Groningen biedt u de mogelijkheid om een cursus Nordic Walking te volgen.

Wij starten in september a.s. in Zuidhorn en Groningen weer met een nieuwe cursus.

Wanneer:  Zuidhorn, vanaf 3 september 2018, maandag van 10.00 uur-11.00 uur

                        Groningen, vanaf 7 september 2018, vrijdag van 10.00 uur-11.00 uur

Waar:           Zuidhorn, Sporthal Sportlaan 1

                        Groningen, Noorderplantsoen

Kosten:         De kosten bedragen € 4,00 per keer en € 1,00  voor de stokken.

Stokken kunnen worden geleend bij de instructeur Marian Osse. Eventueel kunnen ze ook via de instructeur worden gekocht. Nader informatie kan hierover bij de instructeur worden verkregen.

Geadviseerd wordt om lage schoenen te dragen die waterdicht zijn en gemakkelijke en warme kleding te dragen

Voor verdere informatie over alle beweegactiviteiten kunt u contact opnemen met de coördinator beweegactiviteiten: E-mail : hydrotherapie@rpv-groningen.nl of telefonisch bij Ellen Dieterman  06 55 86 53 75


Yoga

De Yogacursussen speciaal voor mensen met reuma worden begeleidt door een erkende Yogadocent.

 

Locaties:Groningen:dinsdagavond van 19.00-20.00 uur.
Praktijk Oefentherapie Cesar Groningen, Gorechtkade 2,  9713 CA Groningen.

Hoogezand:  Maandagmorgen 10.00-11.00 uur
Praktijk Yoga Hoogezand, Wijkcentrum, “De Kern”, Rembrandtlaan 72a, 9601 XD Hoogezand. Docent Corry Scheen. De kosten bedragen € 7,50 per les.

Adorp: Woensdagmorgen 10.30- 11.30 uur
Dorpshuis Artharpe, Torenweg 9, 9774 PH Adorp
Docent Corry Scheen van Praktijk Yoga Hoogezand

 Bij yoga doet u samen met andere deelnemers rustige oefeningen in verschillende houdingen. U leert gecontroleerde bewegingen aan die uw lichaam en uw gedachten rustiger maken. U krijgt ook ademhalingsoefeningen. Veel mensen met reuma ervaren door yoga een meer ontspannen gevoel. Nieuwsgierig geworden? Meld u aan via een mail naar : ledenadministratie@rpv-groningen.nl

Ook op andere plekken bestaat de mogelijkheid tot het volgen van Yogalessen. Nadere informatie hierover kunt u verkrijgen bij ledenadministratie@rpv-groningen.nl

Wilt u ook meer beweging? En is het er nog steeds niet van gekomen? Kom dan nu in beweging. Meld u aan!

Back To Top
X