skip to Main Content

Leuke en gezellige activiteiten

We organiseren jaarlijks een aantal leuke en gezellige activiteiten voor onze leden.
Het programma voor 2019 ziet er als volgt uit.

Wilt u meer weten over PGOs?

Algemene Ledenvergadering in combinatie met een presentatie over de ontwikkeling van Persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGOs)

 Dit jaar gaan we de jaarlijkse ledenvergadering combineren met een interessante presentatie over persoonlijke gezondheidsomgeving. Esther Metting zal ons op de hoogte brengen over de actualiteit op dit gebied.

U heeft vast gemerkt dat steeds meer zorgverleners u de mogelijkheid bieden om zelf uw medische gegevens in te kunnen zien. Hierdoor wordt u meer betrokkken bij uw behandeling. Helaas leidt dit ook tot versnippering, straks hebben patiënten meerdere websites waarop ingelogd kan worden en dat is onhandig. De overheid en de patientenfederatie stimuleren de ontwikkeling van zogenaamde PGOs. In een PGO kunt u als patient uw medische gegevens van verschillende zorgverleners inzien. Zo hoeft u niet meer op verschillende websites in te loggen. ICTers van de zorginstellingen zijn hier druk mee bezig. Tijdens de ledenvergadering wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Bovendien zal worden uitgelegd wat deze ontwikkeling voor u kan betekenen. De PGOs zullen namelijk meer kunnen bieden dan alleen het aanbieden van uw medische gegevens. Uw rol als patiënt zal veranderen omdat u meer betrokken wordt bij uw behandeling. Tijdens de ledenvergadering wordt u hierover bijgepraat.

Kortom: vragen als wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), welke zijn er al, voor wie is dit geschikt, waarom is het voor mij handig zullen aan de orde komen.

 Wat:                     Algemene Ledenvergadering met presentatie PGOs

Wanneer:           Vrijdag 17 mei 19.30 – 21.30 uur

Waar:                   Verenigingsgebouw Merwedestraat 1a, 9725 KA Groningen

Kosten:               Aan de presentatie zijn geen kosten verbonden

Opgeven:           Aanmelding is noodzakelijk, vóór 1 mei, bij voorkeur via onze website of per e-mail activiteitencommissie@rpv-groningen.nl

Middagtocht per bus naar Kloosterboerderij Bleyendael, Sellingen

Op woensdag 18 september vindt onze jaarlijkse Middagtocht plaats. Dit jaar bezoeken we Kloosterboerderij Bleyendael in Sellingen.

We stappen in de bus bij Van der Valk in Zuidbroek en rijden vanuit daar gezamenlijk naar Sellingen. We worden ontvangen op deze bijzondere kloosterboerderij in de sfeervolle ontvangstkapel met een heerlijke Sellinger Kloostermop. De eigenaar van deze boerderij zal ons een presentatie geven over het verleden , heden en toekomst van deze kloosterboerderij. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan het kloosterverleden van Groningen, wist u dat er 34 kloosters hebben gestaan? Aansluitend vertelt de boer ook het verhaal van zijn blaarkoppen, de biologische manier van boeren en de link naar het verleden. Er wordt een film vertoont over het leven op de kloosterboerderij in de middeleeuwen.

Uiteraard gaan we ook de boerderij en de prachtige Groninger blaarkoppen bezichtigen!

We besluiten deze middag met een kloostermaaltijd op de boerderij, de bus zal ons vervolgens weer naar Zuidbroek brengen.

Wat:                      Middagtocht per bus naar Kloosterboerderij Bleyendael, Sellingen

Wanneer:           Woensdag 18 september 13.00 – 19.30 uur, inclusief busvervoer en maaltijd!

Opstapplaats:   Van der Valk Zuidbroek

Kosten:                leden: € 20,00, niet-leden € 25,00 (je ontvangt een factuur)

Opgeven:           Aanmelding is noodzakelijk, bij voorkeur via onze website of per e-mail activiteitencommissie@rpv-groningen.nl

Fontana Resort Bad Nieuweschans 

Leden van onze vereniging kunnen op vertoon van de ledenpas het gehele jaar naar eigen keuze van maandag t/m vrijdag (m.u.v. feestdagen, herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie) en alleen voor een dagentree een korting van 10% op de toegangsprijs ontvangen.

Heerlijk een dag ontspannen en genieten in Fontana Resort Bad Nieuweschans.

Dobberen in het thermaalbad of ontspannen in één van de vele sauna’s.

Kom lekker een dag volledig tot rust!

We organiseren ook een dag waarop we elkaar kunnen ontmoeten! Op 9 november kunt u met een bijdrage vanuit de RPV naar Fontana Bad Nieuweschans.

Wat:                      Ledenbezoek met partner Fontana Resort Bad Nieuweschans

Wanneer:           Zaterdag 9 november

Programma:      Individuele pakketkeuze met gezamelijke ontmoetingstijdstippen

Kosten:   Prijs Thermaalbad € 20,50*

Prijs Thermen Totaal (inclusief sauna) € 31,50*

Leden ontvangen een korting van € 7,50 op de entreekosten. Voor introducees geldt een korting van € 5,00

Alle verdere kosten zijn voor eigen rekening.

De korting voor de leden en eventuele introducees wordt na deelneming van deze dag overgemaakt op de bankrekening van de leden.

Opgeven:           Aanmelding is noodzakelijk, vóór 1 november, bij voorkeur via onze website of per e-mail activiteitencommissie@rpv-groningen.nl

*Reguliere prijzen onder voorbehoud.

Vooraankondiging: Leefstijlmiddag ‘hoe blijf ik in balans’

Een gezonde leefstijl staat voor gezonde voeding, voldoende bewegen, niet roken,maar ook voor goed omgaan met stress, voldoende rust nemen en kunnen ontspannen.

Allemaal dagelijkse dingen, die bij mensen met een chronische aandoening net wat ingewikkelder kunnen zijn. Vandaar de Leefstijlmiddag ‘Hoe blijf ik in balans’.

Vóór mensen met een longaandoening, hart- of vaatziekte, reuma en/of diabetes en hunmantelzorgers. Dóór vrijwilligers van het Longfonds, De Harteraad, de Reuma Patiënten Vereniging Groningen en de Diabetesvereniging Nederland, samen met het UMCG Beatrixoord.

Wanneer:           5 oktober 2019, aanvang 13.00 uur.

Locatie:               BEATRIXOORD, DILGTWEG 5, HAREN

Noteert u de datum alvast in uw agenda! Verdere informatie volgt.

Let op: voor deze bijeenkomst kun je je NIET aanmelden bij Jessica Donker en/of de RPV. De aanmeldingsprocedure wordt nog bekend gemaakt.
Ook op www.groningen.longfonds.nl en www.drenthe.longfonds.nl komt informatie te staan in het voorjaar.

 

Vooraankondiging 40 jarig jubileum

Dit jaar bestaat onze Reumapatiëntenvereniging Groningen 40 jaar. Dat is een respectabele periode waarin veel veranderd is. Wij willen stilstaan bij deze mijlpaal, maar tevens vooruitblikken.

Wanneer:           15 november 2019

Noteert u deze datum alvast in uw agenda! Verdere informatie volgt.

                                             

Back To Top
X