skip to Main Content

Groepshydrotherapie voor alle leeftijdsgroepen

 


Heeft u last van uw gewrichten of voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heeft u al aan bewegen in het water gedacht? Hydrotherapie kan u helpen bij verschillende beweeg- en pijnklachten. Bewegen en oefenen in het water is ideaal voor mensen met Reumatische aandoeningen w.o. Reumatoïde artritis, Fibromyalgie, Bechterew etc.

In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Het is een veilige manier om te bewegen zonder uw gewrichten veel te belasten. U traint in een kleine groep onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut of een oefentherapeut Cesar in extra verwarmd water. U maakt gebruik van drijfmaterialen.

Iedereen werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. Dit doen we met oefentherapie, circuittraining en spelvormen. U behaalt met minder inspanning en pijn meer resultaat. Voor het oefenen hoeft u niet te kunnen zwemmen.

Indeling oefengroepen

  • Groep Hydro deelnemers speciaal met fibromyalgie (30 minuten)
  • Groep Hydro deelnemers speciaal voor deelnemers tot 40 jaar( 45 minuten)
  • Oefengroep voor mensen met de ziekte van Bechterew. (Deze groep sport 45 minuten in de sporthal en daarna 45 minuten hydrotherapie in het zwembad. Alle oefeningen vinden plaats onder begeleiding van een fysiotherapeut of een oefentherapeut Cesar.
  • Overige oefengroepen hydro (45 minuten)

Bij de oefeningen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele belastbaarheid van de deelnemers. De oefeningen vinden 1 maal per week plaats. Er bestaat ook een mogelijkheid tot deelname van 2 maal per week.

Oefenlocaties

Op 8 locaties oefenen iedere week 34 groepen.

Waar                        Naam bad           Wanneer

Assen De Bonte Wever Donderdagavond
Delfzijl Dubbelslag Dinsdagmorgen en donderdagavond
Groningen Kardinge Donderdagmiddag
Haren Beatrixoord Maandag-, dinsdag en woensdagavond
Oldekerk Eekeburen Donderdagmorgen, -middag en –avond
Sappemeer Nieuw Woelwijck Maandag- en donderdagavond
Roden De Hullen Dinsdagmiddag

Zuidhorn                  Zwemcentrum      Maandagmiddag


Aanmelding

Om aan de hydrotherapie deel te kunnen nemen, is het lidmaatschap van RPV Groningen vereist. U kunt zich aanmelden voor hydrotherapie door onderstaand formulier in te vullen.  U krijgt via de mail een bevestiging van uw aanmelding.

Tarieven

De tarieven voor 2018 bedragen:

–          Hydro, eenmaal per week 45 minuten                                € 55,-    per kwartaal

–          Hydro, 2 maal per week  45 minuten                                  € 82,50 per kwartaal

–          Hydro fibromyalgie, eenmaal per week 30 minuten           € 40,-    per kwartaal

–          Oefengroep Bechterew                                                        € 78,25 per kwartaal

De tarieven worden op jaarbasis vastgesteld. Hierin is rekening gehouden met de sluiting van sommige baden i.v.m. vakanties.

Afwezigheid van de deelnemers wegens lange vakanties wordt niet gerestitueerd. Aan het eind van elk kwartaal wordt het bedrag per kwartaal met een factuur in rekening gebracht.

Deelnemers aan de hydrotherapie geven  een machtiging af voor de betaling door middel van een automatische incasso. De bijdrage wordt  berekend vanaf de eerstvolgende volle maand volgend op uw startmoment.

Afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering kan een vergoeding van de zorgverzekeraar worden verkregen. U dient dit zelf bij uw zorgverzekeraar in te dienen.

Voor het reglement kunt u hier klikken.

Aanmelden voor Hydrotherapie

Door onderstaand formulier in te vullen kunt u zich aanmelden voor Hydrotherapie. Nadat wij uw gegevens verwerkt hebben ontvangt u van ons per mail een bevestiging van uw aanmelding.

Back To Top
X