skip to Main Content

Groepshydrotherapie voor alle leeftijdsgroepen

 


Heeft u last van uw gewrichten of voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heeft u al aan bewegen in het water gedacht? Hydrotherapie kan u helpen bij verschillende beweeg- en pijnklachten. Bewegen en oefenen in het water is ideaal voor mensen met Reumatische aandoeningen w.o. Reumatoïde artritis, Fibromyalgie, Bechterew etc.

In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Het is een veilige manier om te bewegen zonder uw gewrichten veel te belasten. U traint in een kleine groep onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut of een oefentherapeut Cesar in extra verwarmd water. U maakt gebruik van drijfmaterialen.

Iedereen werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. Dit doen we met oefentherapie, circuittraining en spelvormen. U behaalt met minder inspanning en pijn meer resultaat. Voor het oefenen hoeft u niet te kunnen zwemmen.

Indeling oefengroepen

 • Groep Hydro deelnemers speciaal met fibromyalgie (30 minuten)
 • Groep Hydro deelnemers w.o. mensen met de ziekte van Bechterew (60 minuten)
 • Overige oefengroepen Hydro (45 minuten)

Alle oefeningen vinden plaats onder begeleiding van een fysiotherapeut / oefentherapeut Cesar of een gekwalificeerde medewerker van het zwembad. Bij de oefeningen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele belastbaarheid van de deelnemers.

De oefeningen vinden in principe 1 maal per week plaats. Er bestaat ook een mogelijkheid tot deelname van 2 maal per week.

Oefenlocaties

Op 8 locaties oefenen iedere week 34 groepen.

Waar                                         Naam bad                                   Wanneer

Groningen Kardinge Maandagmorgen, maandagmiddag en donderdagmiddag
Assen De Bonte Wever Donderdagavond
Haren Scharlakenhof Dinsdagmiddag en donderdagmiddag
Roden De Hullen Dinsdagmiddag
Oldekerk Eekeburen Donderdagmorgen, -middag en –avond
Sappemeer Nieuw Woelwijck Maandagavond en donderdagavond
Delfzijl Dubbelslag Dinsdagmorgen en donderdagavond
Zuidhorn Zwemcentrum Zuidhorn Maandagmiddag


Aanmelding

Om aan de hydrotherapie deel te kunnen nemen, is het lidmaatschap van RPV Groningen vereist. U kunt zich aanmelden voor hydrotherapie door onderstaand formulier in te vullen.  U krijgt via de mail een bevestiging van uw aanmelding.

Tarieven

De tarieven 2021 van de verschillende beweegactiviteiten bedragen:                                                                                      

 • Hydro, eenmaal per week 45 minuten                        € 19.00 per maand
 • Hydro, 2 maal per week 45 minuten                           € 28,50 per maand
 • Hydro fibromyalgie, eenmaal per week
  30 minuten                                                                  € 13.75 per maand
 • Hydro, eenmaal per week 60 minuten                        € 25,50 per maand
 • Reumafitness                                                               € 29,50 per maand
 • Yoga, via docent
 • Nordic Walking, via instructeur

De tarieven voor de deelname zijn op jaarbasis vastgesteld en omgeslagen per maand. Hierin is rekening gehouden met de sluiting van sommige baden i.v.m. vakanties. Afwezigheid van de deelnemers wegens lange eigen vakanties of iets dergelijks wordt niet gerestitueerd.

De bijdrage wordt berekend vanaf de eerstvolgende volle maand volgend op uw startmoment. Deelnemers aan de beweegactiviteiten geven bij aanmelding een machtiging af voor de betaling door middel van een automatische incasso.

Opzeggen van de activiteit kan tegen het einde van de maand, rekening houdend met opzegtermijn van 1 maand. Opzeggingen moeten schriftelijk plaats vinden bij de ledenadministratie, bij voorkeur via het e-mailadres ledenadministratie@rpv-groningen.nl

Voor het reglement van onze beweegactiviteiten kunt u hier klikken.

Aanmelden voor Hydrotherapie

Door onderstaand formulier in te vullen kunt u zich aanmelden voor Hydrotherapie. Nadat wij uw gegevens verwerkt hebben ontvangt u van ons per mail een bevestiging van uw aanmelding. In verband met de coronamaatregelen kan er momenteel geen hydrotherapie worden georganiseerd. U kunt zich wel aanmelden. Alle deelnemers worden geïnformeerd over het tijdstip dat de activiteit weer veilig kan worden herstart. Pas bij herstart kunnen we de groepsindelingen weer vaststellen.

Druk op bijgaande knop om uw aanmelding in te vullen.

Back To Top
X